website responsive design

Wat is responsive webdesign

Heb je eigen weleens afgevraagd wat responsive webdesign is? Met een responsive webdesign past de website automatisch aan op de beschikbare ruimte. Dus de layout veranderd als je de zelfde website op een desktop, tablet of mobiele telefoon bekijkt.

Responsive webdesign is heel erg hot op dit moment omdat steeds meer mensen een website bezoeken op een tablet of mobiele telefoon. Daarnaast wordt websites met een responsive design hoger gerankt in Google. Een website laten maken met een responsive design is wat je in deze tijd moet hebben.

Hoe werkt responsive design?

Responsive designs maken gebruik van een fluid grids. Alle elementen worden proportioneel aangepast. Bijvoorbeeld je hebt een 3 kolommen structuur in plaats van exacte breedte maten word er gebruik gemaakt van percentages zo blijft alles in proportie. Als een scherm te klein wordt om de 3 kolommen naast elkaar te zetten dan komen deze onder elkaar te staan.

Ook kunnen er elementen op kleine schermen weg gelaten worden om de snelheid van de website te verhogen.

Waarom bedrijven een responive website moeten hebben

Meer mensen surfen via een mobiele telefoon het web af. In een recente studie kwam naar voren dat 45% van de mensen een smartphone hebben en 31% een tablet en dit loopt op.

Als je bijvoorbeeld met Google analytics het verkeer op je website analyseert dan zul je ongetwijfeld zien dat een groot deel van je bezoekers je website bezoekt door middel van een tablet of mobiele telefoon.

Om je gebruikers een optimale ervaring te geven op je website is het een must om een responsive webdesign te hebben. Daarnaast worden website met een responsive design beter gerankt dan website die dit niet hebben in Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *