Badkamers

Zo moet mijn nieuwe badkamer eruit zien!

Een nieuwe badkamer, u bent er al zolang over aan het nadenken, maar wat gaat u nu precies doen? En hoe gaat u dit verwezenlijken? Voor extra badkamer tips kijk eens bij badkamers Eindhoven. Zij zijn specialisten in badkamer design.

Een tijdloos design is belangrijk, je wilt immers achter een aantal jaar nog altijd tevreden zijn over je badkamer. Hiervoor zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een inloopdouche, wat heel begrijpelijk is omdat het zo praktisch is. Weet wel dat als je ooit problemen hebt met de afvoer, dat het bij een inloopdouche een stuk moeilijker op te lossen is. In het slechtste geval moet er een tegel verwijderd worden bijvoorbeeld. De prijs voor een inloopdouche ligt rond de 800 euro (exclusief werkuren), maar dit is geheel afhankelijk van de tegelkeuze. Voor de personen die een bad zouden verkiezen is het aan te raden een bad te kiezen dat opgaat het interieur van de badkamer, zodat alles meer als één geheel overkomt. Een zeer modern design is de betonlook, waaronder je ook verschillende vormen hebt. Zo kan het gebeuren met pleistermateriaal, betontegels of gepolierd beton.

Een degelijk plan is uitermate belangrijk voordat je begint, anders ga je gegarandeerd op problemen stoten. Teken je badkamer bijvoorbeeld op een blad papier of op computer als je dat kan. Hierbij neem je best een schaal van 1 op 50, wat betekent dat je alle afstanden (in de dezelfde maat) moet delen door 50. Je kan beginnen met standaardafmetingen en van daaruit kijken waar je nog plaats voor hebt of wat je nog anders wil. Hier zijn alvast enkele richtlijnen voor maten:

  •  Ligbad: gemiddeld 180×80.
  •  Inloopdouche: 120×100 (om te beginnen, je kan het natuurlijk groter maken als je plaats hebt).
  •  Wastafel: 90×60 voor een enkele en 140×60 of breder voor een dubbele.
  •  Kolomkast: 40 tot 60 breed en 35 diep.
  •  Toilet: 90 breed en 130 diep (met ruimte voor het toilet erin)
  • Gewone douchebak: 90×90 of meer uiteraard.
  • Voor extra tips kijk eens op Facebook!

De kosten van je badkamer bepaal je natuurlijk een beetje zelf. Voor een basis badkamer kan je tellen op 10000 euro. Maar wil je zeer modern en het nieuwste materiaal, moet je daarbij ook nog je ketel vervangen en eventueel de leidingen, dan zit je al snel aan een budget van 25000 euro. Toch als je nauwkeurig op je budget let en het meeste van je badkamer zelf kan, kun al voor 5000 euro uit de kosten zijn. Dit is natuurlijk alleen voor de echte doe-het-zelvers weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *